Snarare träningsvånda än kvittoångest

Tvångsmässigt beteende av missbrukskaraktär kan man nog inte tala om, men 1 129 kronor och 65 öre har jag som riksdagsledamot hittills åkt taxi för på skattebetalarnas bekostnad.

Anledningen till att jag vet så på pricken är att jag i dag för första gången i mitt folkvalda liv har fått en knippe taxikvitton för attest/godkännande. Det kändes allvarligt. Och kunde jag verkligen attestera – inte bara vidimera – mina egna räkningar? För säkerhets skulle ringde jag ledamotsservice för att få förtydligat exakt var på handlingarna jag förväntades plita dit min namnteckning. På raden under ATTEST, svarade riksdagstjänstemannakvinnan (fnissande) i luren.

Höstens taxiutflykter flimrar förbi. Den första turen gick från ledamotshuset på Mynttorget till Bromma flygplats, för vidare flyg till Göteborg och SVT Debatt. Nästa gång jag anlitar Mycab för ändamålet ”Riksdagen” – det heter så i redovisningskolumnen – är en ösregnig morgon när mina armar (har faktiskt tennisarmbåge) behövde frakta tunga bokkassar från bostaden på Södermalm till tjänsterummet.

Fyrverkarbacken läser jag sedan. Och visst, det var ju där jag deltog i en debatt om sociala medier i Statsarkivets lokaler.

Men varför taxiresan destination Vintertullstorget?

Förutom att vinterns första ishalka hade lagt sig över stock, sten och Götgatan var jag inbjuden att vittna om riksdagslivet på Södermalmsmoderaters traditionsenliga räkfrossa. Jepp, då måste man bara komma i tid!

Återstår så trippen från Mynttorget till det flotta Hotel Diplomat på Strandvägen. Det tar ett tag även för mig innan polletten ramlar ner, men det var alltså dit Ackordscentralen hade bjudit in mig för att tala om… finanskrisen?! Den föreläsningen gick inte av för hackor, kan jag säga.

Men kvittobestyren var bara början på denna tisdag. I förmiddags träffade jag min personliga tränare Erika Rosenbaum för första gången. Jajamen.

Vi gick igenom allt från vilken träning jag behöver, hur ofta jag orkar plåga mig och när i veckan detta ska ske, till hur mycket fett, vatten och muskler min kropp består av.

Diagnos: MARIA ABRAHAMSSONS FYSIOLOGISKA ÅLDER MOTSVARAR EN NORMAL 33-ÅRINGS. Fan tro’t, men på fredag kör jag igång på allvar, och jag lovar att hålla er informerade om mina framsteg.

Hur ung kan man förresten bli?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.