I kväll blev Rapport dagens nyheter…inga problem?

Så när som på ett par sidor har jag läst ut Christina Jutterströms memoarer, de är läsvärda. Tack snälla morbror Stefan för den julklappen!

Möjligen blir man som före detta SvD-anställd lätt irriterad över Juttans överdrivna hyllande av DN, där hon var chefredaktör i många år. I det stämningsläget slog jag igen boken och begav mig ut på dagens promenad.

Det  var som synes en vacker upplevelse i bländande solsken.

Hemma ett antal timmar senare och efter några timmars jobb vid datorn, glada tillrop från mig själv över uppmärksamheten i SvD, tillagande av middag, påfyllning av fågelbordet, tändande av brasan i öppna spisen, infinner sig så söndagskvällens rapportsändning klockan 19.30.

Det är en nyhetssändning som påannonseras av en käck kvinnlig tv-hålla med orden: ”Här är dagens nyheter!”

Vad SvD säger kan jag tänka mig, men vad  säger Granskningsnämnden?

Eller är jag bara överkänslig för den här typen av med- eller omedvetna förlöpningar i public service-tv?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.