En riksdagsledamots grubbel över mutor, förlåt julgåvor, eller vad?

Sitter och tittar på gåvorna som jag har fått i mitt postfack i riksdagen så här inför jul.

Adventskalendern från TCO med en chokladbit bakom varje lucka, var ju trevlig. Jaja, jag tryckte ut alla bitarna så fort jag blev varse innehållet och nu är de slut.

Stockholms stad önskar mig God Jul med en väggalmanacka för 2011 på temat Miljö.

Några smakprov: I mars uppmanas stockholmarna att cykla till jobbet (ja, bara staden ser till att hålla vägarna is- och snöfria så…) I april uppmanas vi att sortera matrester så det står härliga till, i juli dricker vi kranvatten i världsklass, och så vidare. Jag skriver under på allt, och mer därtill.

Mer tveksam är jag till kalenderns slagord i oktober: Dubbfritt för friskare luft!

Alltså, jag tvivlar inte en sekund på att dubbdäck river upp osunda grejer ur asfalten. Problemet för mig som rikspolitiker (jepp) med hyfsat många väljare på lokala Södermalm, är att var tredje bilist på Hornsgatan (Södermalms autostrada) ger blanka f-n i dubbdäcksförbudet.

Inte bara det. Folk TALAR VÄLDIGT HÖGT, ARGT  OCH TYDLIGT till mig när vi möts på gatan eller i kön på Konsum.  De dubbdäcksansvariga politikerna (Obs! Jag är INTE en av dem!) fundera nu på att möta dubbdäckstrotset med straffavgifter. Och för mig lär väljarkontakterna på Hornsgatan inte bli mindre komplicerade…nej.

Kanske vill du gifta dig eller träffa ett riktigt svin, undrar Skansenchefen käckt i ett julbrev till Riksdagens ledamöter daterat Skansen i december 2010. Julpresenten är ett årskort till – just det – Skansen där chefen hoppas att få se bland annat mig som en av gästerna under 2011.

Ja, vad svarar man på det? Att jag redan är gift och har träffat ett riktigt svin, som dessbättre inte är min man?!

Från det ena apberget till det andra, höll jag på att säga. Vad jag syftar på är att jag i veckan också förärades ett stamgästkort till Café Opera.

Rätt, ”stammiskortet” som garanterar mig plus en vän gratis inträde före klockan 23.00 (de verkliga vipparna går in gratis betydligt senare än så, som alla vet) distribuerades inte till riksdagens postfack. Gåvan låg på hallmattan när jag kom hem en kväll. Motiveringen till varför just jag nu upptas i denna exklusiva klubb är att jag tillsammans med ”ganska många andra” härförleden var inbjuden att fira denna institutions 30-årsdag. Det var en kul fest på alla sätt vis, men frågan återstår: Är det okej att som riksdagsledamot (med sällskap) låta sig bjudas på entréavgiften till Café Opera? Ja, givet att man kommer före klockan 23.

Vad säger Institutet mot mutor?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.