Också en dag, men vilken dag!

I kväll har jag varit på jurymiddag hos Tenzing. Under en god måltid enades vi om vem som ska bli årets Tenzingvinnare.  Den 24 november blir det offentligt, men så mycket kan jag säga att min kandidat vann inte, den här gången…

I  dag har jag också uttalat mig för första gången som ledamot av Civilutskottet. Vad jag sa?

– I och med denna proposition (prop 2009/10:235 Enklare redovisning) tas ännu ett steg i regeringens viktiga regelförenklingsarbete. Så ja, från alliansens sida tillstyrker vi förslaget.

Glasklart, eller hur? Jojo, Miljöpartiets Gustaf Fridolin flabbade över bordet och ska sanningen fram har jag ännu inte hunnit läsa lagförslaget annat än i sammanfattning. Men om jag har förstått utskottsarbetets inre logik rätt är det kutym att partierna redan vid lagstiftningsärendets första beredning redovisa partiets ståndpunkt. Sedan kan man i värsta fall ändra sig fram till det så kallade justeringssammanträdet, då kansliet har skrivet ett förslag till utskottsbetänkande utifrån den ståndpunkt jag alltså preliminärt redovisade i dag.

Efter utskottssammanträdet överraskade jag mig själv med att äta lunch i riksdagsmatsalen tillsammans med partikolleger. Det var riktigt, riktigt trevligt! Jag måste helt klart bli bättre på att socialisera mig!

När jag väl hade konstaterat det la jag benen på ryggen och hastade iväg till tjänsterummet. Där försjönk jag i några timmars ”inre tjänst” och mejlkorrespondens. I morgon förmiddag blir jag intervjuad av Neo. Att döma av frågebatteriet som jag har fått i förväg kan det bli en tuff match, därav dagens förberedelser.

Men innan Neo i morgon slår sig ner i fåtöljen ska jag och övriga alliansledamöterna i Civilutskottet träffa den nya bostadsministern Stefan Attefall. Får se hur det kan gå..

Klockan 11.30-13.00 har jag tackat ja till Sopplunch med Svenskt Näringsliv på temat utvecklingen i Stockholm. Inser att det kan bli svårt att hinna med då jag helst inte vill missa hälsokontrollen i Bankhallen. För vem vill inte ha blodfetterna och fetthalten i kroppen analyserad?

Klockan 13.00-14.30 är det sammanträde med moderatkompisarna i Civilutskottet, det vill säga Civilkommittén (lägg den på minnet). På vägen därifrån är min ambition att hinna förbi min partibroder Johnny Munkhammars valanalysmöte med oss ledamöter på Stockholmsbänken.

Klockan 18.00 är det så dags för samkväm med Moderatkvinnorna, som besöks av den tidigare landshövdingen Anita Bråkenhielm. Nej, jag säger inte att jag var ett stort fan av henne, just därför kan det bli intressant!

Torsdag morgon är det sedan förmöte med alliansen i Civilutskottet, följt av utskottssammanträde. Klockan 14.00 är det frågestund med statsministern, och då bör vi visa vårt intresse genom att närvara i kammaren.

Någon som har tips om kul fråga?

Själv börjar jag bli rätt trött.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.