Så var fyra av mina fem motioner väckta

Riksdagens allmänna motionsperiod tar inte slut förrän klockan 16.30 på onsdag. För oss ansvarsfulla regeringsställningsmoderater gick dock deadline ut redan i slutet av förra veckan. Detta för att M-kansliet ska hinna fingranska våra yrkanden innan de matas in i riksdagens tryckpressar och ställer till problem för…finansminister Anders Borg?

Nja, det finns förmodligen fler orsaker. Som att många ledamöter är nya och saknar erfarenhet av motionsskrivande. Men visst kan hela fem dagar för intern partigranskning tyckas vara överdrivet försiktigt, för att uttrycka det milt.

Men gissa om jag för egen del är glad över att partikansliet har gjort tummen upp för alla mina fem inlämnade motioner! Fyra av dem kan du läsa här, här, här och här. Den femte – om surrogatmödrar – väcks i morgon, tillsammans med partikompisen Olof Lavesson.

Därefter är det hög tid för mig att börja fundera på vad jag ska säga i mitt jungfrutal i kammaren. Riksdagens allmänpolitiska debatt börjar den 3 november, för egen del planerar jag att kläcka ur mig en 6-minutare. Funderar som bäst på om riksdagens luddiga tjänstledighetsreglemente kan var ett ämne?

Eller har du piggare förslag? Låt mig veta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.