Klokt av KD att modernisera sin familjepolitik

Inför valet 2002 var jag inbjuden som ledarskribent till KD för att delge min syn på könsneutrala äktenskap. Den gången rekommenderade jag partiet att självklart hålla fast vid sitt envisa motstånd till homoäktenskap.

Därefter har jag radikalt tänkt om. Och i dagens DN läser jag förundrat att Kristdemokraterna ska stå för trygghet ”oavsett hur familjen ser ut”. Jag kan inte hitta artikeln på nätet varför det inte heller finns någon länk här, men visst låter det lovande? Inte minst för Alliansens sammanhållning de närmsta fyra åren.

Partiledare Göran Hägglund säger till och med:

– Det är familjer som spricker. Det komma nya vuxna partners. Det kan också  vara två personer av samma kön. Alla familjer ska ha goda förutsättning.

Klokt sagt. Återstår att se hur välvilliga Kristdemokraterna ställer sig till en motion som partikompisen Olof Lavesson och jag väcker på måndag om allt går enligt plan. En motion om hur regering och riksdag kan underlätta för människor att – ja, just det – bilda familj, oavsett hur familjen ser ut…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.