Nu är jag en del av etablissemanget

Det är tisdag kväll och mentalt känns det redan som om veckan är slut. Jösses, vilken intensitet!

Vad jag gjorde i går minns jag över huvud taget inte. I dag satt jag i Kammaren klockan 10.00 och hojtade JA varje gång Talmannen frågade om vi kunde godkänna bemanningen i respektive utskott.

Därefter pinnade jag i väg till mitt första – konstituerande – sammanträde i Civilutskottet. Där ropades jag och övriga utskottsledamöter upp. Nej, Thomas Bodström var inte där, men väl hans ersättare. Sedan presenterade vi oss för varandra. Undrar just vad utskottskansliets tjänstemän tänker om oss…

Klockan 13.00 intog finansminister Anders Borg talarstolen i Kammaren. Höstens budgetdebatt var igång. Efter någon timme slank Thomas Östros upp vid min bänk, tog mig i hand och önskade mig välkommen till riksdagen. Jag log fåraktigt och tackade. Den killen ingår inte precis i mitt favoritgäng.

Efter en och en halv timmes debatt gav jag inte upp, men lämnade tillställningen för min TV-apparat på tjänsterummet. Där imponerandes jag starkt av Centerns nya ekonomiska talesman Annie Johansson, samtidigt som jag faktiskt fick en hel del undanstökat innan den moderata riksdagsgruppens möte klockan 16.

Gruppledaren gick mycket nogsamt igenom partiets motionspolicy för oss folkvalda inför den allmänna motionsperioden som just har börjat. Budskapet gick fram, om jag säger så.

En timme senare anslöt hela Alliansen, inklusive partiledarna.

Finansminister Anders Borg drog än en gång det ekonomiska läget, sedan var det mingel i Sammanbindningsbanan med allianssystrar och bröder. Riktigt trevligt!

Nu är man både invald och utskottsplacerad...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.