En märkvärdig vecka går mot sitt slut

Om jag på söndag vore producent för Godmorgon Världen! – vem har inte lekt den leken? – vet jag precis vilka tre frågor jag skulle låta panelen mystjafsa om:

1) Var det rätt eller fel av  Sverigedemokraterna att tåga ut ur Storkyrkan i protest mot biskop Eva Brunnes predikan? Babbelbabbelbabbel.

Svar: Det var rätt, och fel…men mest rätt.

Jo, det stämmer, DN:s Peter Wolodarski kallade biskopens predikan för ”tal”, men låt oss inte haka upp oss på det nu!

För mig personligen blev Brunnes predikan en påminnelse om varför jag för drygt sju år sedan efter seriöst sökande efter Gud eller något annat högre, landade i att inte återinträda i Svenska kyrkan.

Den gången var det vänstervridningen hos dåvarande ärkebiskop KG Hammar som lade krokben för mig. Av ideologiska skäl kunde jag inte förmå mig att söka förnyat medlemskap i en kyrka över vilken Hammar basade som den värsta LO-pamp.

Efter att ha upplevt biskop Brunnes predikan i tisdags är jag mycket tacksam för att jag inte den gången för sju år sedan föll till föga, utan fortfarande står utanför Svenska kyrkan.

Ett stort tack till Göran Skytte som har satt ord på den vanmakt som jag förmodligen inte är ensam om att känna.

Så till nästa panelfråga:

2) Var det rätt eller fel av SVT att kicka Karin Hübinette från Aktuellt och Agenda därför att hennes syster har utsetts till arbetsmarknadsminister i regeringen Reinfeldt?

Svar: Ja, det var rätt! Och det säger jag inte för att ställa mig in hos SVT. Karin Hübinette har suttit på fel stol länge . Något som SVT genom åren också hjälpligt har försökt att sminka över.

Missa förresten inte juristprofessor Claes Sandbergs inlägg i ämnet, det finns här. Det borde inbjuda till reflektion även hos KGB.

Till sist. (Jo, det är så mediernas nyhetsprioriteringar fungerar.)

3) Sade då statsministern något av vikt i regeringsförklaringen?

För mig väger det tungt att landets finanser även fortsättningsvis ska vara i balans. Liksom att finansminister Ander Borgs ekonomiska utrymme – förlåt, jag menar förstås statens – avgör huruvida det blir fler simbassänger…fel… fler skattesänkningar för pensionärerna som redan har det ”hyfsat” gott ställt. (För såvitt jag begriper efter att ha lyssnat på mamma som har varit på besök i dagarna tre och rakt inte är någon rikemanspensionär, så sparar pensionärer ändå en (hel) del …)

Riksdagens högtidliga öppnande den 5 oktober 2010. Ledamöterna (inkl jag!) inväntar Kungens intåg i Kammaren. Tjoho!

Enligt regeringsförklaringen ska människor som vill och kan jobba också få en chans att göra det. Lysande! Helt nödvändigt är alltså att företag skapas, växer och stannar kvar, som jag bestämt erinrar mig att statsministern sa.

Den nya arbetsmarknadsministern säger också kloka saker här.

Så går en märkvärdig vecka mot sitt slut. Okej, det är bara fredag i morgon, på förmiddagen har jag ett möte inbokat på nya tjänsterummet med riksdagens IT-avdelning.

Jag ska få en riksdagsdator och i bästa fall också en lektion i hur man använder den. Träffade Säkerhetsavdelningen i dag och har förstått att det finns en del föreskrifter som bör följas!

Sammanfattningsvis är jag löjligt mallig över att vara invald i Sveriges högsta politiska församling.

Och stol 314 är alltså min! Det är stolen så långt till höger man kan komma i kammaren…hehe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.