Utsikt från mitt riksdagsfönster

Jag var i riksdagen redan vid 9-tiden i morse. Sålunda har jag redan hunnit kvittera ut nycklar till mitt tjänsterum och ta det i besittning. Rummet är inte jättestort, men fullt tillräckligt. För att inte tala om utsikten! Att ha Rosenbad mittemot känns uppbyggligt på något sätt.

Skulle tro att jag får plats med tre besökare samtidigt. Och det räcker mer än väl. Dessutom känns det väldigt lyxigt att ha ett eget rum. Visst har kontorslandskap sina poänger, men vad går upp mot att kunna stänga dörren om sig?

Det är nu en halvtimme kvar till uppropet av den nyvalda riksdagen. Nej, jag är inte nervös!

Låt vara att jag har drabbats av svårartat grubbel. Kommer mitt Ja att höras utan högtalare? Jag menar, hinner man sätta på mikrofonen eller ska man svara utan att använda röstförstärkande utrustning…?

Har jag otur ropas jag dessutom upp först?! Och har noll chans att kolla hur mina riksdagskolleger gör?!

Svälj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.