Visste ni att Sveriges riksdag har en egen tvättstuga?!

I dag har jag avverkat ett heldagspass i riksdagsskolan. Nu vet jag exakt hur man ska hantera sina reseräkningar för att slippa hamna på tidningarnas löp. Att hålla reda på kvittona, är en bra början. Och på eftermiddagens riksdagsgrupp med statsministern  fick jag också klart fört mig att morgondagens omröstning i kammaren om ny talman…kan bli turbulent.

En större nyhet för mig i dag var att riksdagen har en egen tvättstuga, förlagd i de underjordiska gångarna, enkom inrättad för att landets folkvalda ledamöter av Sveriges högsta beslutande församling själva ska kunna tvätta sin byk under riksdagsveckorna.

I hur många andra parlament i världen tvättar ledamöterna sina skjortor och blusar och underkläder i anvisade utrymmen?

Det får bli mitt första uppdrag till riksdagens utredningstjänst (RUT).

På tal om RUT, nog vore det förträffligt, rent av modernt, om det fanns en privat tvättinrättning i riksdagens lokaler?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.