Jag tror mer på Säpo än på Aftonbladet

I går rapporterade Aftonbladet om Säpos uppgradering av terrorhotet mot Sverige. I dag raljerar tidningens medarbetare, den högprofilerade ungsossen Daniel Suhonen, i samma ämne: ”Varje år på höstkanten, strax innan budgeten, brukar de dyka upp. Pressmeddelanden från Säkerhetspolisen som direkt blir nyheter…”.

Suhonen vet uppenbarligen inte att när säkerhetspolisens nu går ut och offentligt varnar för en höjd risknivå, så är det en ganska unik händelse.

Avslutningsvis slår Suhonen till med storsläggan: ”I år säger Säpochefen Anders Eriksson lika kryptiskt som vanligt att hotnivån har gått från låg till förhöj[d].” Texten illustreras med ett ungdomsporträtt av Eriksson. Ja, samme Eriksson som för tio år sedan avgick som Säpochef. Han ersattes då av Jan Danielsson, som i sin tur ersattes av Klas Bergenstrand. Ingen av de båda sistnämnda är längre i livet. Den nuvarande Säpochefen heter Anders Danielsson, inte heller det har Aftonbladets medarbetare en aning om.

Hotbilden som Säpo går ut med gäller inte bara Sverige, den gäller hela Europa. Och Aftonbladets och Suhonens ignorans av fakta skadar så klart både tidningens och sossesnubbens trovärdighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.