Dan före dan – och magsyran fräter i plåtmagen

Väljaropinionen har förändrat sig under den här mandatperioden på ett sätt vi inte har sett tidigare. Det säger statsvetaren Henrik Oscarsson till Ekot. Tack, jag vet.

Under större delen av mandatperioden har regeringen enligt flera opinionsmätningar varit helt uträknad. Allt för att därefter komma igen. Om snart ett dygn stänger landets vallokaler, då får vi äntligen den efterlängtade, alternativt fruktade, prognosen om vad väljarna tycker egentligen. I väntan på den är ”olidligt” bara förnamnet.

Själv ligger jag denna afton i soffan och tittar hålögt ut över Norrmalm och Riddarfjärden. Jo, jag är verkligen tacksam för att badringen inte stör sikten.

För mig personligen har året varit en lång resa.

När allt lugnar ner sig – i nästa vecka? – ser jag fram emot att få berätta om mina samlade intryck av den här strapatsen!

Men i kväll, dan före dopparedan, är jag som sagt manisk och utmattad på samma gång. Visst, ingen kan säga att jag har legat på latsidan, och i dag hann jag möta hyggligt många väljare innan det massiva regnandet rullade in över huvudstaden och Södermalm strax efter halvtvåtiden.

Ändå dröjer sig känslan kvar att jag kunde ha gjort ännu mer, jobbat ännu  mer energiskt för att säkra en valseger för Moderaterna och Alliansen.

Valspurt på Böndernas marknad på Söder. Europaparlamentariker Christoffer Fjellner och jag. I väntan på herr och fru Bildt.

Ovädret avskräckte dessbättre inte statsminister Fredrik Reinfeldt & kompani från att fullfölja eftermiddagens alliansspurtmöte utanför Åhléns.

Opinionsläget mellan regeringsalternativen är sådant att myrsyran, förlåt magsyran, fräter även i en plåtmage.

Efter en dimmig blick i moderatryggsäcken konstaterar jag att flera hundra valfoldrar återstår att dela ut. Men hjälp, det får bli i morgon mellan passen i vallokalen.

Utanför Högalidskyrkans församlingshem delar jag i morgon ut valsedlar klockan 08.00-10.00 och 15.00-18.30, ungefär.

Iförd en ljusblå ”nya moderaterna”-banderoll över bröstet. Det kommer att kännas…högtidligt.

Sedan blir det valvaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.