SvD löjlar sig om Alliansens ledning

Så glatt överraskad jag blev när jag slog upp Svenskans ledarsida, där Per Gudmundson, på plats vid Fredrik Reinfeldts sommartal på Södermalmstorg, omnämner mig i hedrande ordalag!

Nästan lika förvånad blev jag av att i samma tidning läsa Fredrik Mellgrens analys med anledning av dagens Sifo.

Enligt Sifo leder regeringen för tredje mätningen i rad över De rödgröna. Alliansens övertag växer från förra mätningen men är ändå inte större än 3,6 procentenheter. Så visst ska man akta sig för att dra för stora växlar även om regeringens försprång på senare tid har bekräftats i flera mätningar och av olika mätinstitut.

Mellgrens påstående att ”det är osäkert  om de borgerliga leder över huvud taget även om siffrorna pekar åt det hållet” är däremot så överdrivet försiktigt att det blir löjligt. Oavsett avsikten luktar det vänsterskruvad nyhetsrapportering lång väg. Har Mellgren någon poäng går den i vart fall min näsa förbi.

En intressant iakttagelse är annars att stödröstandet verkar vara i full gång. Både Centern och Kristdemokraterna klarar denna söndag fyraprocentsspärren med marginal. Det förklarar också Moderaternas tillbakagång till 30, 5 procent, ett tapp på 2,1 procent jämfört med förra veckan.

Göran Skytte skriver förresten klokt om taktikröstandets konst här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.