Reinfeldts skattesänkningar träffar Sahlin i solarplexus

Är återbördad till huvudstaden efter Moderaternas sommarmöte i Loftahammmar i onsdags kväll. Tro det eller ej, men arrangörerna meddelade att jag med kvällens 150 gäster brädade fjolårets sommartalare (försvarsminister Sten Tolgfors) med hela 50 personer. Mallig är bara förnamnet, avtryck i lokalpressen gjorde jag också: här och här och här.

Jag och maken passade även på att avlägga visit hos systerbarnet Sara i Fårbo.

Ett besök blev det också hos storasyster Ann-Sofie på hennes och svågerns mjölkgård i Tålebo. Deras 10 veckor gamla strävhåriga taxvalp Rut (!) gjorde inte besöket mindre angenämt. Så söt…(valpen här är dock en annan).

Efter att ha kelat med Rutan och fikat med syrran gick färden vidare till föräldrarna i Kalmar och en som vanligt god middag. Även här finns en bedårande busig valp, som heter Stina.

Dvärgschnausern Stina (3 månader) poserar i hallen hos mor och far.

Kennelbesök för egen del får väl vänta till efter valet…

Hemkommen i går tittade jag på SVT:s valprogramsunderhållning från Götaplatsen i Göteborg. Behållningen var framför allt Björn Ranelids monolog om varför vi egentligen ska gå och rösta. Så jäkla bra! När Ranelid är som bäst är det ingen som slår honom.

Apropå hundögon. Det var framför allt för statsminister Fredrik Reinfeldts skull som jag ville vara hemma i stan i dag.

Strax efter klockan 14 äntrade han scenen vid Södermalmstorg på Slussen, till mitt och övriga partikamraternas stora jubel.

De där hundögonen har moderatledaren nog vuxit ur. FOTO: Mattias Lundbäck

Bara Mona Sahlin och hennes gäng kan ha blivit besvikna av Reinfeldts besked till väljarna denna fantastiska lördag.

Om jag tolkar partiledarens tal utifrån min egen agenda är jag särskilt nöjd åt att regeringens mantra hittills om behovet av fler poliser nu nyanseras något. Bara fler poliser är, som Reinfeldt påpekade i dag, inte nog.

Jag berörde själv polisfrågan i mitt tal i Loftahammar. Mannen som efteråt kom fram och berättade att han hade hunnit med 46 år inom polisen var närmast tårögd av att en moderat politiker vågade säga som det är. Bara det gjorde Smålandsturnén värd sitt pris för min del.

Klart Stockholmarna ska rösta på M. Vad är alternativet? Mitt namn står förresten som nummer fyra på den där valsedeln! FOTO: Mattias Lundbäck

När jag i eftermiddags promenerade hem från valupptakten med statsministern hade jag en ung mamma med ett litet frågvist barn hack i häl.

Det blev rött ljus och jag hörde ungen fråga sin mor:

– Vad står det på den stora plastkassen som tanten (dvs jag) håller i handen?

– Det står ”De nya moderaterna”, svarade mamman med tillägget: Det är ett parti för rika.

– Vad är rik för något, frågar barnet. Den unga modern muttrar ohörbart.

Jag var nästan beredd att vända mig om fråga: Du menar poliser? Sjuksköterskor? Lärare?

För det är män och kvinnor med dessa halv- för att inte säga heltaskigt avlönade yrken som Socialdemokraterna i årets valrörelse ”fular ut” som höginkomsttagare. Samma människor som regeringen Reinfeldt går till val på att sänka skatten för ännu något mer under nästa mandatperiod. Med brasklappen: Om det ekonomiska utrymmer tillåter.

Ja, eftersom de bär upp samhället – är samhällsbärare – i ordets egentliga bemärkelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.