I valarbetets tjänst – från Zinken till Loftahammar

Min partikompis Britt Haselwanter var redan på plats vid Zinkensdamms tunnelbaneuppgång när jag dök upp strax efter klockan 07.30 i morse. Det gick trögt första kvarten men därefter försvann valmaterialet i ett nafs.

Vårt budskap till mänskligheten denna morgon var en redovisning av bostadsbyggandet i staden. Som utlovades i valrörelsen 2006 har Moderaterna byggt 15 000 nya bostäder under mandatperioden.

Så påminde vi – för säkerhets skull – om miljöpartisten Mikaela Valterssons beska medicin till villaägare i Stockholm. Det vill säga hennes ”tips” till vanligt folk som bor i vanliga villor och som inte kommer att ha råd att betala De rödgrönas återställare av fastighetsskatten:

”- Höj lånen på ditt hus eller sälj!”

Det är ungefär i klass med miljöpartisten Yvonne Ruwaidas tips om hur man skulle kunna frakta gods nattetid på tunnelbanan, för att minska godstrafikkrånglet i staden.

Som sagt.

För min del bär det nu på förmiddagen av till sommarmöte med moderatfolk i Loftahammar. Jag har i kväll fått äran att tala på detta evenemang, på temat ”Räddningsplankor och fallgropar inför valet”. Man ska noga akta sig för att vara övermodig, men visst tycks det som att fallgroparna blir färre och färre?

Sedan kan jag förstås inte låta bli att nämna att förr om åren har både herr och fru Reinfeldt varit inbjudna sommartalare i Loftahammar. I fjol var det försvarsministerns tur, och i sommar min. Nej, gör inga jämförelse i övrigt! Men nog är jag hedrad alltid.

Mer exakt vad jag kommer att säga denna afton kan man läsa här. Det blir väl inte så tokigt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.