TV-sänd rättegången mot Göran Lindberg!

Klokt nog underkände Södertörns tingsrätt åklagarens locket-på-linje och hävde sekretessen i hela 90 procent av förundersökningen mot den förra länspolismästaren Göran Lindberg. Nej, jag inbillar mig inte en sekund att min artikel på Sidan 4 i dagens Expressen hade betydelse för det beslutet.

Däremot är jag tacksam för att SVT:s Godmorgon Sverige hörde av sig redan innan klockan 9.00 och generöst erbjöd mig att i morgon få plats i morgonsoffan och debattera min käpphäst – att det borde finnas en möjlighet att även i Sverige tv-sända rättegångar av särskilt stort allmänintresse. Tyvärr får jag stå över morgonsoffan, men håller tummarna för att redaktionen anstränger sig att hitta en god stand-in! (Tipsade bland annat om Eric Erfors).

Sådan tur då för mig att också Studio Ett hakade på. Även om det blir på telefon från Trollhättan, där jag just har checkat in, så kan ni efter klockan 17.00 höra mig debattera tv-sända rättegångar med brottmålsadvokaten Claes Borgström. Han är numera socialdemokraternas talesman i jämställdhetsfrågor och dessutom advokatbyråkollega med Thomas Bodström. Den sistnämnde tycker förresten som jag i frågan om tv-sända rättegångar. Eller hur ska man annars tolka Bodströms skriftliga fråga till justitieministern?

Debatten om tv-sända rättegångar kan börja!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.