Reinfeldt är bäst, men måste lägga av krånglet

En Sebastian i Stockholm var sist ut i SVT:s morgongrillning av moderatledaren. Sebastians fråga löd ungefär: Du gör mycket bra men missar att göra reklam gör din politik, vad ska du göra åt det?

Som svar på det vecklar Fredrik Reinfeldt in sig i ett krångelresonemang som långt om länge, kändes det som, landar i konstaterandet att folk måste hinna märka att den förda politiken är bra.

Hm. Så sent som i går hörde jag skolminister Jan Björklund med glöd försvara i radio varför det är klokt och riktigt att elever från och med 2012 kommer att få betyg från sjätte klass i stället för efter åttan som i dag. Det lär inte bli lätt för folk att märka av fördelen förrän den är på plats, men ändå bra att Björklund gör reklam för den. Eller tänker jag fel?

I övrigt gjorde Reinfeldt en som vanligt gedigen och förtroendeingivande insats. Lugnt och pedagogiskt förklarade han för pensionären Birgit att storleken på hennes pension styrs av faktorer som landets tillväxt och hur många som jobbar, och att det inte minst därför behövs fler i arbete. Att byggandet av bostäder försenas av segdragna överklagandeprocesser är ett otyg, därför var det bra att Reinfeldt också poängterade det.

Synd bara att statsministern inte kom i håg att nämna att regeringen i vår faktiskt har lagt ett förslag till reviderad plan- och bygglag i syfte att bland annat snabba på byggandet. Har riksdagen inte redan klubbat igenom lagen så kommer det att ske före sommaren. Och det kan inte nog betonas att det är regeringens förtjänst att Sebastian och andra löntagare får med råge drygt en tusenlapp, mer i plånboken varje månade tack vare jobbskatteavdraget.

Lite festligt var det förstås att den första frågan som statsministern fiskade upp ur den traditionsenliga (?) tombolan på soffbordet var ställd av partikamraten Kristina Axén Olin. Hennes undran om det finns något beslut som Reinfeldt ångrar, slingrade han sig ur galant. Regeringens justering av den totalsågade sänkningen av a-kassan var inget tecken på ånger utan just en justering, och sådana måste man alltid vara beredd att göra.

Jepp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.