Billström, jag utmanar dig i dörrknackning!

Med något dygns distans till partiets kommunala rikskonferens kan jag konstatera att den stora behållningen för mig är passet om dörrknackning.

Jag var skeptisk till idén från början. Hur kul är det att staka sig igenom presentationen av sig själv och tvingas förklara varför man i hela friden ringer på och stör folk som har annat för sig?  Herre gud, vad tror människan!

Men efter seminariet där dörrknackare vittnade om sina många möten och samtal kan jag knappt bärga mig att slå migrationsminister Tobias Billströms rekord. Han knackade ensam 10 000 dörrar i förra valet! Och hade kul!

Hur många dörrar finansminister Anders Borg knackade framgick inte. Hur som helst förtjänar han enligt DN:s Peter Wolodarski ett större erkännande för sina insatser. Borg har nämligen ”både lyckats öka det privatekonomiska svängrummet för miljontals svenskar och samtidigt vårdat de offentliga finanserna”.

Nej, det är verkligen ingen dålig bedrift med tanke på finanskrisen. Problemet är bara att väljarna ännu inte verkar känna till att det är tack vare regeringen och Anders Borgs jobbskatteavdrag och ekonomiska prioriteringar som de har drygt en tusenlapp mer i månaden kvar efter skatt. Samtidigt som kvaliteten i skolan har stärkts, poliserna blivit 3 000 fler (jo, det är bra) och kommuner och landsting sitter nöjda i båten.

Att finansministern framgångsrikt har styrt Sverige genom den stormande internationella finanskrisen och rent av skickligast i Europa parerat vågdalarna är inget som bara gynnar män, om någon nu trodde det.

Vårdbiträden – som företrädesvis är kvinnor  – har genom regeringens jobbskatteavdrag fått en hel månadslön mer i plånboken om året! Inte minst av den anledningen begriper jag lika lite som Expressen varför kvinnliga väljare är så kallsinniga till alliansens politik.

Jämställdhetsminister Nyamko Sabuni kan ha rätt i sin analys (SvD 17/3) av folkpartiets del i skulden. Nämligen att folkpartister lokalt inte ha tillträcklig kläm på allt bra som Sabuni och regeringen gör, i detta fall för  jämställdheten mellan kvinnor och män.

Å andra sidan är folkpartiet inte ensamt ansvarig för att sprida information om regeringens jämställdhetssatsningar. Lika lite som väljarnas bristande koll på jobbskatteavdraget enbart kan skyllas på moderaterna. Alla partier som ingår i alliansen får bära hundhuvudet för att opinionssiffrorna inte vill lyfta i april heller.

Tack och lov är skillnaden mellan blockan inte större än att hundra tusen väljare (ja, helst några till) behöver övertygas fram till valet om varför det är bättre att lägga sin röst på alliansen.

Så vad väntar vi på?

– Hej! Jag heter Maria och kommer från moderaterna. Vi är ute och knackar dörr. Jag tänkte bara höra vilken fråga som du tycker är viktigast. (Notera att jag inte frågar om NN har tid några minuter!)

-Jaså, du betalar gärna mer i skatt om det behövs för att rädda välfärden…men om den som nu kan räddas ändå? Och om lägre skatter skapar mer arbetstillfällen och därmed fler som både kan betala skatt, bidra till välfärden och försörja sig själva?

– Du vill alltså behålla den dryga tusenlappen mer i månaden som alliansen redan har fixat…? Jo, det är Borgs förtjänst…

– Ingen orsak! Nu vet du…. Kryssa för all del den 19 september i almanackan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.