Ni får roa er med Janne Sundling

Det finns massor att utgjuta sig över denna lördag. Inte minst nyheten som har toppat Ekots sändningar hela dagen. Det vill säga läckan om den svenska försvarsmakten som bara för någon vecka sedan gick med miljarder i överskott men nu måste dra ner ännu mer på verksamheten.

Hur den ekvationen går ihop? Tja, jag hörde försvarsministerns (bort?)förklaring och känner mig inte helt övertygad. Vilken logik ligger det till exempel i att lägga ner en av landets tre flygflottiljer med motiveringen att den allmänna värnplikten ska avskaffas? Det är knappast unga värnpliktiga som sitter bakom spakarna till Jas 39 Gripen, så mycket begriper till och med jag.

Veckans RUT-ståhej visar att den debatten ännu inte har nått sin höjdpunkt. Det inger hopp om en lång het vår. Summeringen av alla inlägg, motargument och statistik som jag lovade mig själv att göra här i dag, får dock anstå till i morgon.

Denna afton nöjer jag mig med att bjuda på Janne Sundlings artikel ”Så vill partierna vinna din röst”. Nej, det var inte självklart att ställa upp på att bli intervjuad av Sundling, men jag tog fan i båten och rodde honom förhoppningsvis i land. Det blev rätt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.