Låt kvinnor slippa Jan Almgren

Jan Almgren, vem tror han att han imponerar på? Mer än på sin fru, syster och mamma?

För själsfridens, och nattsömnens, skull lättar jag mitt hjärta. Almgrens infall i SvD Näringsliv om kvinnor som inte förstår sitt eget bästa, är bland det mansgrisigaste jag har läst.

Det finns en sund förklaring till varför kvinnor i näringslivet inte slår näven i bordet och tigger om att få bli inkvoterade i bolagsstyrelser eller – som Almgren pinsamt inställsamt lanserar – i ledningsgrupper. Svaret är att även kvinnor kan ha en sund individualistisk grundsyn. Det är inte ett problem, mer än för Almgren och hans bröder som jobbar på att göra sig ett namn på att kvinnor inte förstår sitt eget bästa. Mansgrisfasonerna känns igen…

Lika lite som Almgren kan göra sig till tolk för alla kvinnor kan jag göra det. Men om jag går till mig, och till ett ”hyfsat antal” många väninnor, så betackar vi oss från Almgrens stöd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.