Nomineringsstämma med förhinder

En muntergök släntrar förbi och hummar att han har hört att minst tre ombud kommer kräva att jag inför stämman redogör för min positiva inställning till utdelning av rena sprutverktyg till injektionsmissbrukare. Ett annat ombud gratulerar mig aningen lite för entusiastiskt till att vara lika framgångsrik som Fredrik Federley. Han som i veckan har satt sig själv rejält i klistret, och jag undrar hur jag ska tolka den gratulationen? Från en kvinnlig partikamrat, dessutom.

Jag är på plats klockan 09.00 i landstingshusets fullmäktigesal på Kungsholmen. Av den informationen begriper ni att klockan ringde okristligt tidigt hemma hos mig denna snöiga och i övrigt klimatovänliga lördagsmorgon. Men DN:s avslöjande om riksdagskandidat Mats Rudins ”kreativa kryssinsamling” i provvalet omkullkastade inte bara Rudins politiska karriär.

Rudins omdömeslösa agerande tvingade de 200 ombuden som utgör nomineringsstämman i Stockholms stad att ajournera sig till nästa lördag. Allt för att man enligt ombudens önskemål nu grundligt måste utreda eländets omfattning.

Detta är inte bara klokt, det är helt nödvändigt. För vem i hela världen vill stå med sitt namn på en valsedel som kan misstänkas för att vara komponerad av en fuskgenerator? Och vem vill kryssa ett namn på den listan? Bortsett från Mats Rudin och hans hejdukar, vill säga. (Ironiskt värre, men när jag googlar på hejdukar hamnar jag på kryssakuten.se).

Apropå min likhet med Fredrik Federley. Det närmaste jag kommer Ursula är nog det här.

HBT-sminkad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.