Överdrifter om gromning och sexnätverkande poliser

Snubblade lyckligtvis över Oscar Swartzs inlägg om gromning. Det är bland det nyktrare jag har läst på länge i ett politiskt laddat ämne.

Detsamma kan man inte säga om Annika Sundbaum-Melins hårresande spekulationer. Jo, laddad är hon, men inte på kunskap och tillförlitlighet. Enligt Sundbaum-Melin är Sverige ett land bestående av en sexnätverkande poliskår, som ordningsmakten gör sitt yttersta för att skydda. Sundbaum-Melin skriver i samma berättartradition som professor Eva Lundgren.

Som spridare av till vetenskap förklädda skrönor om mäns våld mot kvinnor och ritualmord på små barn intar Lundgren en särställning. Hennes undersökning Slagen dam, i vilken hävdas att nästan varannan svensk kvinna (46 procent) har utsatts för manligt våld, har avmystifierats  av vetenskapen som rappakalja. Om detta har jag skrivit här och här. Men det hindrar så klart inte Lundgren från att på nytt saluföra sin hokuspokusforskning.

Newsmill har inte funderat på att börja kvalitetsgranska sidans inlägg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.