Blev kallad kommunist när jag hyllade Mandela

Uttalande av statsminister Fredrik Reinfeldt med anledning av Nelson Mandelas bortgång:

”Nelson Mandela var en människa som förändrade världen. Han var lika fast i sin övertygelse om varje människas lika värde, som han var stark i sin vilja och förmåga till försoning. Han valde försoning där andra hade valt hämnd. Han skapade ett nytt Sydafrika och gav människor världen över en förebild och ett ideal.”

Som sagt, när jag under mitten av 1990-talet anställdes som jurist på M-kansliet i riksdagen och vid ett tillfälle avslöjade att min idol var Mandela, blev jag kallad för kommunist av de ”gamla” moderaterna.

Det var andra tider då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.