Inget fel att vara stridslysten …. om det handlar om politik

I kväll på vägen hem från riksdagshuset var det rejält stökigt på Stora Nygatan i Gamla stan. Polisbilar, ridande poliser, rök, skum på gatan, handbojade snubbar och en svårt chockad kvinna sittandes på trottoaren ompysslad av sjukvårdskunniga medmänniskor. Vad har hänt? Jag fattade ingenting, hade jag hamnat i en filminspelning? Fulla tyskar, den okontaktbara kvinnan bredvid och så – i fönstret däruppe en galning som kastar ner grejer på gatan. Tunga projektiler som hade träffat den stackars kvinnan. Fotbollsmatch på tv. Tyskland slår Sverige med 5 mot 3. Vågar knappt tänka på hur det firas i gränderna i Gamla i stan i kväll.

Själv infann jag mig 08.30 i morse hos Schibsted för att under ledning av Karin Magnusson medverka i Aftonbladets ”Partiprogrammet”. Putslustigt namn, onekligen. Tillsammans med Neos redaktör Mattias Svensson kastade vi ljus (?) över det stora regeringspartiets inre liv inför Moderaternas förestående arbetsstämma i Norrköping. Nej, så mycket sakpolitiken blev det nu inte men munhuggningen blev rätt upplysande ändå, tycker jag. Kolla här!

Innehållet i politiken debatteras och beslutas i helgen. Häng med då! #Mstämma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.