Kan finnas ett stänk av klasshat i Skolinspektionens beslut

Såvitt jag har uppsnappat har det inte knystats ett ord om saken i nyhetsrapporteringen. Men Skolinspektionens beslut att ”tillfälligt” stänga Lundsberg kan alltså överklagas hos allmän förvaltningsdomstol.

Om det sker är jag tämligen övertygad om att domstolen skulle ge ägaren – Stiftelsen Lundsbergs skola – rätt att fortsätta driva skolverksamhet, detta med hänvisning till att Skolinspektionens beslut att stänga skolan inte står i proportion till den händelse som motiverade beslutet.

När en enskild – i detta fall Lundsbergsstiftelsen – lider skada av en myndighets beslut måste det finnas en möjlighet att få beslutet prövat i ytterligare en instans. Så går det till i en rättsstat.

Och som Thomas Nordegren försiktigt antydde i Nordegren & Epstein i P1  (där även jag medverkar) kan det finnas ett stänk av klasshat i Skolinspektionens beslut. Desto viktigare då att Skolinspektionens beslut blir föremål för en objektiv domstolsprövning, tänker jag i kväll. Synd att jag inte hade uppfattningsförmåga att hålla med Nordegren om den saken i eftermiddags.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.