Har ”lyssnat in” VVS-branschen, finns nya jobb där

Först. Jag beklagar att bloggen har sett mysko ut de senaste dygnen. Det beror på att den har varit ”hackad”, jag inser att jag mest ska vara smickrad över att någon idiot har tyckt att det var mödan värt. Men även sådana attacker måste hanteras, och i kväll sänder jag därför ett stort och innerligt TACK till vännen Johan Groth för hjälpen med att återskapa sidan!

Sedan rekommenderar jag er som inte såg gårdagens Agenda att kolla här hur jag debatterar med KU:s ordförande Peter Eriksson (MP) och försöker få honom att begripa att det inte är en bra idé, särskilt inte för skattebetalarna, att sätta politiker i karantän innan de får ta ett nytt jobb i näringslivet.

Framtidens jobb.Därefter. Fram till valet 2014 ska jag tillsammans med 2 000 andra moderater – i bästa fall ännu fler – besöka verklighetens arbetsplatser där framtidens jobb kan tänkas växa fram. Jag gjorde mitt första besök i förmiddags.

Punktligt klockan 09.00 infann jag mig på Trävaruvägen 3 hos Comfort Karby VVS AB. Till vänster: jag och Johan Lundgren, företagets vd och ägare.

Det medges, villkoren för jobbtillväxt hos företag i VVS-branschen har hittills inte hört till mina vardagliga funderingar. Men efter dagens möte med Lundgren förstår jag att det också i rörmokeribranschen finns en löftesrik grogrund för nya jobb. I takt med att det har blivit billigare att köpa VVS/ROT-tjänster, har ”Gör-det själv-marknaden” (Martin Timell) krympt. Halveringen av arbetsgivaravgiften för ungdomar har ytterligare underlättat för nyanställningar. Nya arbetstillfällen har skapats, tidigare arbetslösa eller svartjobbare har fått vita, riktiga jobb samtidigt som läkaren kan operera fler sjuka i stället för att bygga solaltan.

Inga problem då? Jo, suckar Lundgren. Facket (Byggnads), Arbetsförmedlingen, studievägledarna i skolan, har missat att rörmontör är ett framtidsjobb, med bra lön och ökat arbetskraftsbehov flera år framöver. Mina öron viker ner sig, jag har ”lyssnat in”.

Stort tack VVS-chefskvinnan Helle Nyman Ahlqvist för att du bjöd in mig!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.