Från regeringens EU-framgång till lokaldemokrati i Högalid

Strax före klockan 09.00 i morgon bänkar sig den diplomatiska kåren på riksdagens läktare för att lyssna på regeringens och utrikesminister Carl Bildts utrikesdeklaration. Helt i sin ordning stod Bildt för huvudnumret vid eftermiddagens sammanträde med den moderata riksdagsgruppen, för dagen förstärkt med övriga regeringspartiers riksdagsgrupper. Det var ett gyllene tillfälle för alliansinterna frågor och svar om utrikespolitiken. Oppositionen får vänta tills i morgon.

Efter gruppmötets slut var jag snabbt på benen. Plöjde mig fram i snömodden på Stora Nygatan med slutstation Moderaternas hus, Gamla stan. Där – i Schönfeldtska praktsalen – blir det på onsdag i nästa vecka gemensamt årsmöte för Södermalms M-föreningar, därefter buffé och samkväm för södermoderater. Dessförinnan har det i huset varit föreningsvisa årsmötesförhandlingar. En excess i intern partidemokrati som redan inledningsvis krönts med årsmötestal av Hemlig gäst, jag skulle inte utesluta att det hålls av ett av regeringens mest framgångsrika statsråd …

I kväll lade vi styrelseledamöter i Högalidsföreningen sålunda sista handen vid det praktiska inför årsmötet, dvs korrläste årsberättelsen på längden och tvären samt kontrollräknade föreningens tillgodohavanden en extra gång. Som alla aktiva i den politiska förtroendebranschen vet oavsett vilken nivå man befinner sig på vill vi inte beslås med slarvfel inför partiets årsmötesdelegater!

Till sist. I eftermiddags bjöds på en historisk stund i kammaren. Jag har redan berömmande kommenterat statsminister Reinfeldts och Sveriges EU-budgetframgång här. Om förhandlingsresultatet överlever Europaparlamentets omröstning får Sverige de kommande sju åren behålla en EU-rabatt motsvarande 2,8 miljarder kronor. Att den svenska välfärden vinner på resultatet är ju kristallklart, ändå deppar S, V, MP och SD (kolla här en extra gång).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.