Alliansen 2.0 säkrar RUT och ROT också efter 2014

Kyligast är kallduschen för Vänsterpartiet som vill skrota reformen helt och hållet, men även Socialdemokraterna som ”bara” vill halvera RUT har anledning att huttra!

Jag syftar förstås på den dagsfärska statistiken från Skatteverket som visar att RUT-och ROT- jobben firar nya triumfer i popularitet hos befolkningen. Jämfört med 2011 ökade i fjol antalet köpare av RUT-tjänster med 18 procent. Bland dessa alla tiotusentals och åter tiotusentals fler personer som köpte avlastning i hemmet finns en växande skara som inte tidigare ansåg sig ha råd att göra det! Men efter sex år med alliansregeringen har man råd och vad som  framför allt handlas är tjänster som flyttstädning och fönsterputsning, förklarar Skatteverkets Pia Blank Thörnroos i SVT.

Alla jobb är viktiga och i våra tider gäller detta kanske särskilt jobben som inte flyttar utomlands, det vill säga jobb i tjänstesektorn som RUT och ROT.

Avslutningsvis lite frågesport så här i nyårstider: Hur säkerställa att alla människor som använder dessa alltmer populära tjänster kan fortsätta att göra det? Och hur säkerställa att alla de många nya företagen och deras anställda kan fortsätta att sälja dessa tjänster även efter valet 2014?

Svar: Säkra omval av Alliansregeringen. Hur kan ni läsa bland annat här, här, här och i dag också i GP.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.