EU bör oroas av Putins flirt med skatteflyktingen Depardieu

Vad säger det om Frankrikes vänsterregering och dess skattepolitik att megaskådis-stjärnan Gérard Depardieu nu flyr kulturlandet för Putins Ryssland? Någon ser kanske en parallell med Ingmar Bergmans panikflykt till Västtyskland undan Skatteverket och S-regeringen på 70-talet. En likhet finns förvisso i form av ett skyhögt skattetryck, men Bergman var knappast så desperat att han skulle ha hållit till godo med en rättsosäker halvdiktatur som asylland. Hur som helst är fallet Depardieu något för EU att begrunda och oroas över, helt klart.

Själv donar jag i stugan, Arubas strandliv känns avlägset, här med händerna över köksbänken, det vankas rödgrön röra. Och jag kan inte sluta flina åt en rubriksättning i dagens DN Kultur:

”Besöksras för statliga museer”. Den rubriken kan man alltså läsa över en artikel som berättar att antalet besök på landets museer under de senaste åtta (8) åren har ökat med 23 procent!!! Från 14, 7 miljoner museibesökare 2003 till närmare 18 miljoner i fjol!

Glad Trettondagsafton på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.