Alliansen 2.0 är svaret även på SD 10%

Huruvida julstämningen håller i sig på Larmtorget i Kalmar vet jag i kväll inte så noga. Men i helgen var det så stämningsfullt och vackert att en och annan nostalgisk tår trillade på kinden. Fastigheten i fonden inrymde på min tid (tidigt 80-tal) den välbesökta nattklubben Joy. Hur det i tornvåningen där till höger brukade efterfestas vill ni inte veta…

Efter smygjulfirandet med mor och far och dito dignande smörgårdsbord hos syster med familj i Blomstermåla rullade jag med Köpenhamnståget in till Stockholms central helt enligt tidtabellen strax före midnatt mot måndagen som nu går mot sitt slut. Priset för familjegemenskapens upprätthållande är alltid ett visst eftersläp i kommenterandet av nyhetsflödet. Så också denna gång, men det priset betalar jag gärna!

Och som ni vet så tillåter jag mig även som riksdagsledamot att tyka mig om sådant som många hellre såg att jag höll tyst om. Något som mig ovetandes noterats av redaktionen för tidskriften Passion for Business som i tävlingen Årets bråkigaste kvinnor förärade mig plats 45. Med följande tjusiga motivering:

”Alla partier, företag och organisationer behöver sina whistleblowers. Moderaterna har verkligen fått en i Maria Abrahamsson, som oförskräckt (nåja, min anm.) har kritiserat både Sofia Arkelsten och Karin Enström, skrivit i en debattartikel att man borde outa partibidragen (t.ex. här och här, min anm. ) och nu senast, tillsammans med Krister Thelin, föreslagit att allianspartierna ska gå till val som ett parti. En självständig fritänkare som kloka partiledningar inser värdet av, för utan sådana blir det ingen dynamik.”

Åter till nyhetsflödet: Helgens utspel av Centerpartiet om fri invandring till Sverige applåderas väl bara av Sverigedemokraterna som redan noterar 10 procent i SvD/Sifo.  Sedan före detta S-ledaren Göran Perssons klarspråk om behovet av riskkapital och vinster i välfärden. Persson ställer till det för Stefan Löfven, men sanningen är att även åtskilliga alliansvänner gör klokt i att denna gång lyssna till borgerlighetens forne huvudmotståndare.

Till sist stor uppskattning till min tidigare chef PJ Anders Linder som i sin Söndagskrönika frågar Vilka ska styra Sverige efter valet? Det är en i grunden existentiell fråga som borde skaka liv i alla som vill se en borgerlig regering också efter valet 2014. Shake Baby shake!

PJ:s scenario slutar med att SD:s Jimmie Åkesson korkar upp ännu en flaska champagne vid nyheten att S och M-ledarna har stängt in sig för hemliga överläggningar efter flera misslyckade försök till regeringsbildning. Känns tungt, ja, och vad gör vi åt det?

Läs här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.