Och Tenzingprisvinnare 2012 blev … Gillis!

... Gillis Lundberg!!!

Vem är det? Det är just det. Gillis är lundabon (mitt i bilden med segerstatyn i famnen) som började jobba på Ikea i Älmhult 1953 och som sedan dess kläckt idé efter idé som Ingvar Kamprad världen över skördat framgångar med.

Gillis första stora snilleblixt var de platta paketen, och vem designade bokhyllan Billy? Just det, Gillis Lundberg!

Bokhyllor är ju inte bara hyllor, de symboliserar så mycket mer i form av kunskapstörst, böcker och lärdom. Är det något som den genialt enkla och oförskämt billiga Billy-bokhyllan har bidragit till genom decennierna så är det att sluka böcker och möblera vardagsrum inte bara hos smålänningarna utan hos en stor del av jordens befolkning.

Böcker gör människor så mycket klokare. Just därför kändes det så bra att i kväll få ingå i juryn som tilldelade Gillis Lundberg Tenzingpriset 2012.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.