Barroso är en lättviktare, mediefokus på Schibbye/Persson,

EU-kommissionens ordförande Barroso har i dag talat dramatiskt om att EU måste bli en federation. Gäsp, alla vet att snacket om en europeisk superstat är totalt orealistiskt. Visst möttes talet av applåder i det federalistiskt präglade Europaparlamentet, men vad de i stort sett uteblivna reaktionerna i medieflödet främst visar är att Barroso trots sin formella upphöjdhet är en politisk lättviktare.

Mediefokus i dag har i stället handlat om Etiopiens frigivning av de fängslade journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson. Två marxister som avskyr regeringen Reinfeldt är på väg hem, och regeringen Reinfeldt hyllar deras mod, det är så vi borgerligt sinnade fungerar. Hoppas att en S-regering hade gjort detsamma om exempelvis kristna höger-journalister hade råkat illa ut på Kuba.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.