Sveriges Radios Randi har snöat in på RUT

I en repris från i fjol ojade sig i söndags Sveriges Radios Randi Mossige-Norheim så det stod härliga till över att det köps RUT-tjänster på välbeställda Slottsvägen, Parkvägen och Villagatan.

Upprörande? Ja, tydligen för Sveriges Radios reporter som hade märkbart svårt att hantera att folk med pool i trädgården och en villa värd 17 miljoner dessutom använder sig av RUT-tjänster. Precis som om hushåll i de ekonomiska inkomstskikten tidigare var tvungna att städa själva?!

Alliansregeringens RUT-reform må vara upprörande för RUT-Randi men inte för de kvinnor som utför städjobben, varav några i radioinslaget nämnde att man nu har fått råd att skicka hem ack så välkomna pengar till familjen i hemlandet. Illa? Upprörande? Hemskt?

Nej, det finns verkligen ingen anledning att förfasa sig över hushållen som köper avlastning i hemmet, även om dessa råkar ha en pool på gräsmattan. Förresten, är det RUT eller ROT som man anlitar för att rengöra poolen? Det borde nog jag som ledamot av riksdagens skatteutskott veta …

Strunt samma, det centrala med alliansregeringens reform har hela tiden varit att göra svarta städtjänster vita och ge fler svartjobbande ofta arbetslösa utrikesfödda kvinnor ett arbete, jobba vitt och betala skatt och därmed få tillgång till de svenska socialförsäkrings- och trygghetssystemen. Samtidigt som den svenska arbetsmarknaden mår hälsosamt bra av att närings- och företagsamheten konkurrerar på lika villkor! Så tråkigt att Sveriges Radios Randi Mossige-Norheim inte vill fälla upp sina ideologiska skygglappar och se det!

Till sist en sakupplysning. Som Ekot nyligen rapporterade sprider sig köpen av RUT-tjänster även bland äldre och boende i hyresrätter. Något för RUT-Randi att problematisera kring i nästa program?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.