Tids nog tuggar jag veterantårta i riksdagen

Veterankaffe? Nej, jag har inte deltagit i den övningen tidigare men i förmiddags var det dags och jag infann mig punktligt klockan 10.00 i korridoren utanför Skatteutskottets kansli på plan sex i östra riksdagshuset för kaffedrickande och tårtätande med tidigare utskottsledamöter.

På bilden till höger har vi pensionerade moderatkompisarna Carl Erik Hedlund och KG Svensson, framför dem gammelvänsterns Per Rosenberg. Alla forna bänknötare i Skatteutskottet, samma utskott som jag sedan i höstas alltså är ledamot av.

Vad vi pratade om?

Tja, vi gaggade länge och hejvilt om allt från hur det var i politiken i mitten av 90-talet när vi alla – om än i olika funktioner – slet hund i riksdagshuset, till hur våra liv sedan dess har snirklat sig fram och var vi befinner oss i dag.

Jo, det är klart, någonstans däremellan avhandlade vi också en del skattefrågor. Gamlingarna hade vissa synpunkter på dagens skattepolitik, om jag säger så …

Klockan 16.00 var det dags för sedvanligt lagstiftande i kammaren, vi knapptryckte som vanligt om viktiga grejer. Därefter linkade jag på ömmande vadmuskler (måste bara kunna börja löpträna snart igen!) tillbaks till riksdagsrummet för att hinna få i väg krönikorna till Sundsvalls Tidning och Barometern om jobbskatteavdragens positiva effekter.

Jag återkommer till det!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.