Pausar på Sandhamn inför plenifria veckan

Så var den sista pusselbiten på plats inför den stundande plenifria veckan. Jo, för nu är det dags igen för oss riksdagsledamöter att ge oss ut bland folk och fä. Eftersom det är länge sedan jag träffade mina föräldrar i Kalmar har jag lagt upp programmet efter modellen slå två – helst fler – flugor i en smäll. Vid lunchtid på onsdag anländer jag alltså till Västervik dit Skatteverkets handläggning av Rut- och Rotavdragen är lokaliserad. Gissa om det besöket känns angeläget för mig som ny ledamot i Skatteutskottet med ansvar i den moderata skattegruppen för just dessa alltmer uppskattade reformer!

Därefter hoppas jag på en intervju med min forne ledarskribentkollega Ola Mårtensson som huserar på Västerviks-Tidningen. Ja, alltså att han ska vilja intervjua mig, inte tvärtom!

På onsdag kväll, fortfarande i Västervik, är jag inbjuden av lokala moderatkvinnor, har jag uppfattat det som, till en höstträff med tjejer på orten. Det ser jag fram emot och funderar så hjärnvindlingarna knakar på vilka kloka ord på vägen som mina systrar ska få med sig från det mötet.

På torsdag morgon blir det tidig uppstigning hos föräldrarna på Tullslätten. Klockan 07.30 har Kalmar-Slott Rotaryklubb bjudit in till frukost på Stadshotellet och yes, jag ska tala på ett numera väl inövat tema: ”Från journalistiken till politiken”. Några timmar senare hoppas jag på ett välbesökt lunchmöte hos det lokala M-kansliet med många väljare varav åtminstone några ännu återstår att frälsa. Nej så stöddig får man inte vara och det är jag inte heller. Det vore bara så kul om övningen inte bara blir en happening för redan omvända.

Läser i schemat att jag efter lunchmötet ska lägga benen på ryggen och pinna i väg till Skatteverkets kontor (lägg den bilden på minnet!) där min morbror Stefan Eriksson (momsexpert så länge jag kan minnas) har ordnat ett matnyttigt program med skattekunnigt folk på högsta nivå.

Men allt det där händer nästa vecka. I kväll är det lördag och jag och maken befinner oss på Sandhamn för att fira.

Tidigare i dag vid öns sydspets lapade vi sommarens sista solstrålar medan fiskaren i strandbrynet stolt lät sig fotograferas med en rejält stor nyfångad havsöring i famnen.

För övrigt anser jag inte att Kartago bör förstöras men väl att chefsrådman Stefan Wikmark gjorde rätt när han stoppade tre heltäckta kvinnor från att närvara i rättssalen. Domaren har enligt lag ansvar för att ordning och säkerhet råder i rättssalen, och Wikmark menade att en förutsättning för att han ska kunna ta det ansvaret är att han kan se de närvarande i ansiktet. Instämmer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.