På hallmattan väntade Reinfeldts vädjan om partibidrag

Nöjd! På annat sätt kan jag inte sammanfatta utfallet av min medverkan i helgens moderata partistämma i Örebro. Förutom alla glada hejsan-så-kul-att-se-dig-tillfällen som sociala stormöten av den här kalibern alltid bjuder på, kan jag skryta med att som debuterande politiker ha fått igenom åtminstone delar av ett motionsyrkande.

Nej! Partistämman var inte med på att utreda surrogatmoderskapsfrågan i det uttalade syftet att göra surrogatarrangemang möjliga även inom den svenska reproduktionsvården. Däremot gick man med på att tillsätta ”en grundlig och förutsättningslös utredning” om surrogatmoderskap i Sverige. I klartext: Vi accepterar surrogatmoderskap men måste få tid att vänja oss vid tanken!

Tack kära stämmodelegater för den framgången som sporrar till nya tag i det fortsatta riksdagsarbetet!

Någonstans efter den framgången infann sig hallelujastämningen även för mig.

Landets finansminister Anders Borg har inte bara utmärkt sig genom att imponerande skickligt sköta landets ekonomi, som framgår av bilden levererar han även ekonomiska väderleksrapporter (bara kartan över europeiska lågtryck saknas) i aldrig sinande ström och ingjuter en genuin folkhemsk rockenrollstämning i finanspolitiken.

Återstår gör nu för mig att till nästa partistämma övertyga fler partikamrater om nödvändigheten av en lagreglerad skyldighet att öppet redovisa privata penninggåvor till partiet. För där misslyckades jag i helgen med att få med dig stämmodelegaterna.

Medialt gick det bättre. För att räkna upp några exempel: DN Debatt, DN:s ledarsidaDagens Arena, BarometernSVT Play, Dagens Opinion, Ekot. Nerikes Allehanda.

Gissa sedan vad som låg och väntade på hallgolvet när jag kom hem? Ett brev från partiordförande Reinfeldt med vädjan om ett privat bidrag till partikassan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.