TV-sända rättegångar i Studio Ett, efter kl 17. Lyssna då!

Klockan tio inleddes rättegången mot Egyptens ex-diktator Hosni Mubarak (av Ekot titulerad förre president).

Anklagelserna mot Mubarak gäller mord på över 800 egyptiska demokratidemonstranter i samband med revolutionen mot diktatorn i vintras. Öppenhet har hittills inte utmärkt Egypten, men rättegången mot Mubarak tv-sänds alltså av statstelevisionen. Man kan följa den här.

På tal om tv-sända rättegångar har Studio Ett fångat upp min senaste artikel i ämnet. I den utvecklar jag varför norsk domstol – som har möjligheten – bör tv-sända rättegången mot massmördaren Anders Behring Breivik.

Ja, förutsatt att domstolen när det blir så dags beslutar att huvudförhandlingen mot Anders Behring Breivik ska vara offentlig. Och det talar mycket för att den blir. När en rättegång är offentlig – då bör den också kunna följas av så många som möjligt, det är min poäng.

I Studio Ett i eftermiddag, efter klockan 17, möts advokat Claes Borgström (S) och jag inte i en debatt utan snarare i ett samtal om fördelar och nackdelar med tv-sända rättegångar. Lyssna gärna då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.