Vem är DN:s Peter Wolodarski att läxa upp statsministern?

Fredrik Reinfeldt har legat lågt i kommenterandet av den norska mardrömmen. Men har då Sveriges statsminister brustit i ledarskap? Jo, det menar med emfas DN:s Peter Wolodarski, som alltmer besserwisseraktigt läxar upp alla som inte delar hans uppfattning.

Som tidigare kollega och konkurrent i åsiktsbranschen skulle jag nog ha gratulerat DN:s ledarsida till den annorlunda vinkeln på terrordåden i Norge i form av en bredsida mot Fredrik Reinfeldts ledarskap. Egen, för att inte säga skruvad, är den onekligen. Men som numera politiker charmas jag inte längre av sådana cynismer.

I likhet med Roland Poirier Martinsson tror jag i stället att en förklaring till Moderatledarens nedtonade profil är att Reinfeldt inte vill riskera att beskyllas – av Peter Wolodarski och andra – för att försöka plocka politiska poäng i denna sorgens stund. Faktum är att även Socialdemokraternas Håkan Juholt har varit snål med uttalanden.

Så olikt jämfört med måndagens sommarpratare Lars Ohly. Det är möjligt att Ohly försökte att lägga band på sig men … i så fall märktes det inte. Han utnyttjade skamlöst den norska tragedien för egna politiska syften. Vänsterledarens utfall blev precis så vämjeliga som de ofta blir när populistiska partier på endera extremkanten gör sig till herrar över verklighetsbeskrivningen.

Gulp, lyssna här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.