Har skrivit av planerna på Tvällens enda sommardans

Ett konfirmationsläger i öländska Köpingsvik och en handfull mer fostrande seglarläger i Segelsällskapet Vikingarnas regi på klubbholmen i Västra sjön, Kalmar. Det är allt i lägerväg som jag kan stoltsera med.

Hittills har jag alltså inte varit på läger med partikompisar. Förklaringen är att jag inte blev politiskt medveten förrän i 28-årsåldern, jag påminns om det apropå den fasansfulla massakern på norska Utöya.

På grund av ”för få anmälda” ställde man in dagens finskinspirerade ”Kärringkånk” i Molkom. Ett framsynt beslut med facit i hand. Visst, jippot retar säkert de genuskorrekta, men det är helt deras problem. En dag som denna, när antalet bekräftade döda efter tragedin i Norge gått upp till 92, är det inte rätt tillfälle för de ”muntra tillrop, skrik och skratt” som arrangörerna hade utlovat.

Arvikasonen Lennart Persson har i kväll det hedersamma uppdraget att tända milan när Gammelvala invigs i värmländska Brunskog. Häromåret föll lotten på Perssons forne SVT-kollega K-G Bergström, och då var jag där och hejade.

Men i kväll … Lennart, du förstår. Vi får ses en annan gång.

Som om min värmländska bygd denna ödesdigra lördag inte skulle ha haft oturen att planera in nog med roligheter, bjuder en traditonsrik men sedan länge nedläggningshotad festplats nära mig denna afton upp till sommarens enda dans.

Planerna på att cykla dit är avskrivna. Inte bara på grund av åskan som just hörs mullra över Fryksdalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.