Hårt pressad David Cameron kan … väl också ha rätt?

Efter ett par dagars blogguppehåll har jag samlat på mig en nätt liten kö ämnen som pockar på att bli kommenterade. Men inget slår dagens förhör i brittiska parlamentet med premiärminister David Cameron.

Cameron må vara hårt trängd med anledning av avlyssningsskandalen. Jag förstår det, och det bör han kanske också vara. Det medges, jag har inte följt affären jättenoga. Men jag skulle nog ha sett om det i svenska nyhetsmedier så mycket som hade antytts att David Cameron blivit beskylld för att ha haft ett pyjamasparty med den i dagarna nedlagda skandaltidningens före detta chefredaktör Rebekah Brooks.

Ändå står Cameron här och raljerar över att han ”aldrig har sett henne i pyjamas!” Att döma av gabflabben gick ”skämtet” hem.

Men fy f-n vilket mansgrisigt beteende! Det var min första tanke – som mildrades när jag här ser att det trots allt finns en förklaring till premiärministerns sexistiska utfall. Om han utan grund anklagas för att ha deltagit i ett ”slumber party” med News of the Word-topparna har han självklart rätt att försvara sig.

Men vad som är sant och osant är omöjligt att veta. Minns Bill Clintons ”I did not have sexual relations with that woman”… vilket han förvisso hade haft …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.