Lockpriser och klädkoder – båda är riksdagsfrågor

Lockpriseländet på bostadsmarknaden toppade Ekots morgonsändningar. Och det kan jag ju säga; det är inte ofta som frågorna i ”mitt” riksdagsutskott får den uppmärksamheten.

Men ett av vårens lagstiftningsärenden i Civilutskottet var just den nya fastighetsmäklarlagen som träder i kraft om tre dagar, och den nya lagen innehåller inget förbud mot lockpriser. Varför och lite till förklarar jag här, på den moderata civilkommittébloggen. (Som jag denna vecka har huvudansvar för).

Särskilt så här i sommartider uppmärksammas riksdagen även för lättsammare saker. I dag kan man till exempel läsa hur några av oss ledamöter – och ett statsråd – uppfattar och efterlever riksdagens klädkod. Så här tycker bland andra jag, vad tycker du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.