Gärna fler nedslag i verkligheten på Grand Hotel

Innan eftermiddagens knapptryckningsprocedur körde i gång i kammaren hann jag skaka hand och gratulera Åsa Romson i bänkraden framför till hennes upphöjelse i Miljöpartiet.

Jag kunde så klart inte motstå frestelsen att fråga om det blir hon eller Gustav Fridolin som får äran att axla språkrörsskapet i nästa veckas partiledaredebatt. Enligt Romson var den frågan ännu inte avgjord.

Hur Fridolin gör sig i talarstolen vet Mediesverige mer än väl vid det här laget. Om jag skulle ge MP:s strateger ett råd blir det därför att låta Romson ta debatten!

Eller är det bara jag som är sjukt nyfiken på hur Åsa Romson kommer att tackla inviterna från Fredrik Reinfeldt och Håkan Juholt?

Jo, så har jag varit på lyxfest på Grand Hotel, som Expressen skriver, och det i stället för att samkväma med allianskompisarna i Civilutskottet. Inte populärt, kan jag säga. Men även som Stockholmspolitiker måste man få prioritera tillfällena att träffa väljare.

För alla väljare är ju – ännu – inte moderater, inte ens på en kändisfest på åbäkiga Grand Hotel.

Så festligt då att Michael Nyqvist och jag enades över den rökta laxen, de rosa lammfiléerna, lufttorkade skinkorna, tårtorna, exklusiva vinerna och mogna ostarna- jo, Micke, det gjorde vi! – om att vi i sommar ska träffas i samband med politikerveckan i Almedalen och snacka vidare om saken, det vill säga politiken.

Jag fick till och med hans mobilnummer … eller om det nu var hans kompis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.