Polisen får gärna jaga skräpmarodörerna på Söder

Jag har aldrig varit någon militant naturmulle, men slängt skräp i naturen har jag inte gjort. Så i morse när jag passerade Skinnaviksberget där jag bor tyckte jag att det såg riktigt otrevlig ut utanför det ännu inte morgonöppna fiket, som har blivit en formidabel succé.

Hur kan mitt älskade Söder vara så oförskämt nedskräpat när det enligt valresultatet bor så många miljöpartister här?

Men ord är en sak, handling en annan.

Så bra då att regering och riksdag från och med den 1 juli ger polisen vassare verktyg att ingripa mot skräpmarodörer.

Har jag tolkat den lokala gratistidningen rätt kommer de överfulla soptunnorna (än så länge bara på Mariatorget) att … slurp ingå i det kommunala soptunnesugsystemet med tömningsstart i mitten av maj. Därefter får Södermalmsråttorna leta mat åt sig någon annanstans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.