Väl värd vinsippen på balkongen

För några timmar sedan inmundigade jag årets första balkongvinsipp. Okej då, klunk. Men den var jag verkligen värd efter en arbetstyngd vecka som avslutades först vid tvåtiden i dag då artikeln gick i väg till Expressens debattredaktör.

Vad jag skriver om? Hehe. Den som läser Expressen sidan 4 i morgon får se. Men så mycket kan jag avslöja att alla omröstningar vid Stockholmsmoderaternas stämma i helgen gick inte partiets väg…

Jag tar risken att verka nördig, men det kändes löjligt märkvärdigt att som ombud få företräda min förening Högalidsmoderaterna i ett så viktigt partisammanhang där beslut mejslas fram i demokratisk ordning och politik i någon mening läggs fast.

Låt vara att varken jobblinjen eller barnfattigdomen var föremål för någon livligare debatt i landstingsfullmäktigesalen på Kungsholmen där vi Stockholmsmoderater som inte besökt Sverigemötet har tillbringat större delen av helgen.

Men det onödigt höga skattetrycket (särskilt värnskatten), bristerna i skolan och nedskräpningen av stadens grönområden diskuterades desto flitigare. Som lagstiftare grämer jag mig fortfarande över att jag i klimatets, förlåt debattens, hetta inte kom i håg att slå ett slag för lagändringen som träder i kraft den 1 juli och som innebär att polisen på plats kommer att kunna straffa skräpmarodörerna i bland annat Tantolunden här på Södermalm.

Nedanför kan ni förresten se mig ”brinna” i talarstolen för att surrogatmoderskap ska bli möjligt för barnlösa par även i Sverige. Ja, så att barnlängtande svenskar ska slippa att åka till Indien för att där mot mer eller vanligtvis mindre rimlig betalning tvingas anlita en surrogatmoder att bära och föda deras barn. Ett barn som alltså lika gärna borde kunna födas i Sverige om inte den svenska lagstiftningen hade lagt hinder i vägen.

Så kan vi inte ha det menar jag, och den uppfattningen delade glädjande nog den moderata förbundsstämman i Stockholm stad som beslutade att bifalla mitt motionsyrkande och låta frågan gå vidare för debatt och beslut vid höstens partistämma.

Akta sig partiledningen vilken träning jag har fått inför det moderata stormötet i oktober!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.