M-kampanj i Partille del 2, plus första maj och lite Juholt

Även denna första maj har Socialdemokraterna intagit Kyrktorget i Partille. I alla fall var det beskedet jag fick i går av en förbipasserande socialdemokrat som dunkade mig i ryggen och sa att han gillade mig i tv-soffan med Stig Malm och Göran Hägg. Kul, kul skrattade jag, och tänkte att det är något mystiskt med människors tidsperspektiv. För jag har inte suttit i den där soffan med det där sällskapet sedan i december 2009.

Men i går var det alltså Moderaterna i Partille som dominerade Kyrktorget, för att inte säga bygdens hela affärsgata!

Ni ser själva vilken imponerande samling partiaktivister som anslöt! Och detta trots vackert väder, Valborgsfirande och uppfordrande plantor som vill ner i jorden, trädgårdsmöbler som ska bäras ut och allt annat mer eller mindre roligt som bara måste åtgärdas på tomten runt husknuten denna ljuvliga tid på året.

Parentes. Rapport är på medan jag skriver detta och jag uppsnappar Mats Knutsons analys av Håkan Juholts förstamajtal. Ganska mycket tillbaka till 50-talet knarrar Knutson, men mest är det vänta och se tills i morgon då det stora oppositionspartiet presenterar sitt svar på regeringens vårbudget. Ungefär så. Nu inväntar jag kvällens Agenda.

Nåväl. Gårdagens moderata torgoffensiv hindrade inte mig från att avlägga visit hos den omtalade, för att inte säga världsberömda Partille Bokhandel.

Inger Renè har gjort reklam för denna institution så länge som vi har känt varandra, och det börjar bli länge. Och hon var precis lika nöjd som hon ser ut över att äntligen få guida runt mig bland hyllorna.

Jo, grabben på Ingers tröja renderade ett och annat höjt ögonbryn bland reseskildringarna, biografierna och kokböckerna, om någon undrar.

Innan jag glömmer det. Ni som med anledning av min tidigare bloggpost har anmärkt att Partille inte ligger i Bohuslän, ni har rätt. Ja, om vi talar om landskap. Partille tillhör geografiskt Västergötland, men ligger i förutvarande Göteborg och Bohus län, som numera har gått upp i Västra Götalands län. Hängde ni med i svängarna?

Det börjar bli dags att sätta punkt för trippen till västkusten. Men den smarrigaste godisbiten har jag sparat till sist. Nämligen synen som mötte mig klockan 10.30 i lördags förmiddag.

Inhysta i en partilokal, utrustad med sedvanlig hörnsoffa i fejkat skinn, eller om det nu var plysch, med ett lika sedvanligt paket transfettkakor på bordet, i en byggnad belägen i ett vad jag närmast skulle kalla industriområde längs med Göteborgsvägen, där – i det myset – packar gräsrötterna i Partilles M-förening sina ryggsäckar fulla med omvalsmaterial. Detta i ett rasande tempo.

Allt för att hinna i tid till Kyrktorget klockan 11.00, för att där övertyga väljarna om betydelsen av att gå och rösta om än så bara i ett omval.

Vilka hjältar!

Vad jag själv har ägnat mig åt denna första maj? Tackar som frågar, men jag har förberett mig på vad jag ska inledningstala om vid morgondagens heldagsseminarium om nämndemannasystemet, kopplat till reformen ”En modernare rättegång”.

Har rättssäkerheten ökat eller minskat?

Apropå frågor som inte behöver ställas.

Slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.