På väg till Partillemoderaternas omvalskampanj

Sedan ett par timmar färdas jag genom ett ljuvligt grönskande landskap på väg mot Göteborg och vidare till Bohuslän och Partille. Det bohuslänska Valborgsfirandet är något extra, jag vet, men det är inte för att fira våren med picknick på de släta klipporna som jag är på väg dit.

Precis som i Örebro är det omval i Västra Götalandsregionen den 15 maj. Någon hejare på de lokalpolitiska stridsfrågorna är jag tyvärr inte, därför sitter jag och hårdpluggar mina moderatkompisars (och sossarnas) regionala valmanifest.

Mitt uppdrag  i morgon handlar alltså om att tillsammans med partikompisar, däribland kära vännen Inger Renè, mobilisera väljarna att trotsa eventuell valtrötthet och i stället ta den gyllene chansen att faktiskt välja sig en ny framtid.

I valmanifestet läser jag att alla ska ha rätt till bra sjukvård utan köer, att de som jobbar inom vården ska få mer att säga till om och att det ska vara lätt att pendla i hela Västra Götaland. Så långt känns allt hyfsat välbekant från hemmavid.

Betydligt mer korvstoppning behöver jag för att i morgon kl 11.00 på Kyrktorget (eller utanför Ica Maxi kl 14.00)  övertygande kunna sälja in den spännande innovationen om att få ett starkt forskningscentrum för medicin och läkemedel på plats i regionen.

Jepp, här gäller det att läsa på för man vill ju inte göra väljarna besvikna! Dessutom har jag tipsat både GP och GT om Partillemoderaternas omvalskampanjande.

Har ni vägarna förbi så hemskt gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.