Veronica Palm satte punkt för påsken

Nej, jag ska inte plåga er med fler bilder från brasbränning, grodyngling och holkverkstad, mysterrorn får anstå till min nästa ledighet i Värmlandsskogen. Tisdagsförmiddagens sammanträde med Civilutskottet satte definitiv punkt för den soligaste påskhelgen i mannaminne, nåja på tio år enligt metereologerna.

Utskottet fick i förmiddags besök av justitiedepartementets statssekreterare Magnus Graner vars medarbetare föredrog ett par EU-ärenden. Inget skarpt läge där än på länge, var ungefär den allmänna slutsatsen.

Nästa regeringsföreträdare till rakning var EU- och konsumentminister Birgitta Olsson åtföljd av sina duktiga departementstjänstemän. Här handlade det om rena överläggningar mellan regeringen och utskottet och då – mina vänner – är jag så lojal med mitt riksdagsuppdrag att jag kniper käft om vad som yttrades. Twittergenerationen är inte min, om jag säger så …

Men viktigast vid dagens sammankomst var nog ändå valet av ny utskottsordförande. Och uppstickarsossen Veronica Palm var verkligen en fena på att snabbt och smidigt klubba den digra dagordningens ärenden. Det sa jag till henne också. Lite måste man få smöra.

Några timmar senare var det eftermiddagsmöte med riksdagsgruppen. Utanför Förstakammarsalen där vi Moderater håller till häckade ett hyfsat stort gäng journalister med TV4:s Ulf Kristofferson i spetsen, viftandes i högsta hugg med micken, kamerakillen hade ett schå att hänga med.

Men nej, det var inte mig man väntade på. Jag börjar så smått vänja mig vid att det inte alltid är mig journalister i första hand vill snacka med. Så i någon mening har jag väl gått in i den där ”grå tapeten” som mina forna journalistkolleger älskar att placera mig i. Men den som väntar på något gott … väntar inte för länge.

Bland den digra luntan utskottsbetänkanden som riksdagsgruppen i eftermiddags plöjde och som vi ledamöter ska lagstifta om i morgon och på torsdag döljer sig allt från sexuella övergrepp på djur, till cykelpolitik, tryck- och yttrandefrihetsfrågor, socialavgifter, energifrågor, utbildning och forskning, ”stalkning” och kastrering av griskultingar. Med mera, med mera.

Men vad f-n, påsken 2011 må vara förpassad till historien, men påskaftonens maxade brasbränning vid stugan kan jag bara inte låta bli att visa!

Akta fingrarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.