Riksdagsradion analyserar Håkan Juholt

Ni har längtat efter andra avsnittet av Riksdagsradion? Lugn, här kommer det! Okej, jag gör en blek figur men alla är vi barn i början, och jag lovar att vässa mig till nästa gång.

Hela programmet ägnar vi åt spekulationer om den nya S-ledarkandidatens förutsättningar att lyfta sitt parti ur det sumpträsk det befinner sig i nu. Ja, ytterst handlar det förstås om Håkan Juholts möjligheter att vinna nästa val.

Då kan allt det som han har gemensamt med Fredrik Reinfeldt betyda en del. Så klart menar jag inte främst att båda är medelålders män. Utan snarare att Juholt precis som Reinfeldt en gång i tiden har hanterats taskigt av sin partiledare och därför har ett uppdämt revanschbehov som stark drivkraft i sin politiska gärning. Sedan har Juholt precis som Reinfeldt en egen agenda vid sidan av den utstakade partilinjen.

Lägg därtill en alldeles egen färdplan (det hade Reinfeldt också) som inbegriper massbesök hos gräsrötterna i landets kommuner. Apropå politikers alltmer skruvade besök i den där verkligheten…

Så visst, jag förstår om landets statsminister känner en viss olust inför Håkan Juholts lustiga taktik.

Själv känner jag mig rätt säker på att väljarna kommer att genomskåda Juholt, han är nämligen ingen garant för att Sverige kommer fortsätta tuffa fram som ett ekonomiskt föregångsland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.