Kvällen avslutades hos moderatkompisarna i Tyresö

Dagsmejan har tagit fart på allvar. Det våldsamma snöraset från stugans tak går som synes inte av för hackor. Tur att man inte befann sig i farozonen.

I stället tillbringade jag större delen av dagen i riksdagens förstakammarsal tillsammans Civilutskottet, Trafikutskottet och Miljö- och Jordbruksutskottet.

Dagens tema löd: Hållbara städer – med fokus på transporter, boende och grönområden.

Det medges, ämnet kändes inte helt självklart för mig. Inte för att jag skulle vara ointresserad av hur städer görs mer ”hållbara” (läs ekologiska). Sanningen är snarare att jag hittills inte har ägnat saken en tanke.

Tacksamt kramade jag därför ut mesta möjliga av dagens hårddrillning i energieffektiva hus, mångfaldsupprätthållande grönområden och klimatvänliga transporter (läs framför allt vanlig pedalcykel).

Men fundersam blev jag av miljödirektör Katarina Pelin. Hon basar över stadsplaneringen i Malmö och menade att vi alla skulle fråga oss hur det kom sig att boende i miljonprogramområdet Rosengård agerar så överlägset mer miljösmart när det gäller att åka kollektivtrafik och konsumera mindre. Pelin uppmande oss politiker att verkligen fundera på den saken. Som om någon politiker skulle komma på tanken att propagera för fattigdom, därför att det är bra för miljön…

Kvällen avslutades hos moderatkompisarna i Tyresö. Trevligt! Då tänker jag inte bara på att partiet fick 41,2 procent av rösterna i höstens kommunval, eller att man har lagt ribban ännu högre till valet 2014. Lättrörd som jag är blir jag helt enkelt så varm i hjärtat av att se så många människor (uppskattningsvis 40-50 personer) som trots att de har fullt upp med annat ändå avsätter timmar en tisdagskväll för att hålla årsmöte, fastställa röstlängder, besluta om ansvarsfrihet för styrelsen, fastställa medlemsavgift, välja ombud till förbundsstämman och välja revisor (omval, om jag inte minns fel) med mera.

Det var inte utan att jag lade manken till för att mitt årsmötestal skulle bli bra så bra som möjligt. Och det blev nog inte så tokigt heller.

Vad jag sa?

Glöm det, jag lever som min gruppledare i riksdagen lär. Då gäller att vad som sägs inom vissa väggar och på partiinterna möten stannar där! Men en översiktsbild från årsmötet hos Tyresökamraterna bjuder jag gärna på. Se ovan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.