I dag blir det årsmötestal hos Moderaterna i Habo

Den läsvärda Legally Yours kvinnoavdelning har landat. I den skickar jag med några ord på vägen till målgruppen yngre kvinnliga jurister. Det känns stort att bli anförtrodd den uppgiften.

För att inte tala om hur hedrad jag känner mig över att i eftermiddag vara inbjuden till Habomoderaterna för att årsmötestala på Björkhaga pensionat i Mullsjö.

Jag har fått rubriksätta mitt anförande själv och kommer att tala på det oblyga temat: Tror Abrahamsson fortfarande (efter drygt 100 dagar) att hon kommer att uträtta något i riksdagen, i så fall vad?

Jominsann, det ska jag klura på under tågresan till Skövde. Stärkt av fredagens debatt i Studio Ett kommer jag garanterat att uppehålla mig en stund vid otyget med politiska tillsatta lekmannadomare i våra domstolar.

Nej, det brukar inte vara poppis att i partisammanhang tala illa om nämndemannasystemet. Det händer att partitrogna nämndemän upplever min kritik som en personlig kränkning. Sådana risker får man ta om man vill förändra världen. Och jag utgår kallt från att partikompisarna i Habo inte främst har bjudit in mig för att jag ska öka på min egen popularitet. Politik är långt allvarligare än så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.